Oodi kusipäille - pillumiehen tarina

 PILLUMIEHEN TARINA

Aamu heräili hentoon syksyiseen koittoonsa. Linja-auton tunnelma oli miehinen. Muutama kylmä kohteliaisuus vaihdettiin samalla, kun kyytiläiset soperteli tutuilleen kuinka hyvin heillä tänään menee. Ilmassa leijui jotakin poikkeuksellisen jännittävää. 

Määränpään tarkoitus oli tarjota innoitusta.

"Mä saan pillua just koska mä haluan" huudahti mies bussin vasta täyttyessä ammattikuljettajista.

"Koittaisit sä Pekka saada ne työaikas kuntoon, saatana, eksä enää jaksa vai?

Linjuri täyttyi ja nytkähti liikenteeseen. Tämä sai peräistuimella istuvalta vanhalta mieheltä lujaa arvostelua.

"Jumalauta, nykien lähti, ei nää saatana nykyajan nuoret osaa edes ajaa". 

Tästä syntyi pienehkö naurunremakka.

Pian matkaa taitettiin syksyn keltaisessa maalaismaisemassa aina kohti etelän rekkamessuja. Edestä kuului vaimeaa valitusta nykynuorison tilasta, kun ovat tänään kaikki liian herkkiä kritiikille, eivätkä kestä sitä oikeaa menoa mitä entisaikoina oli paljonkin.

"Ovat vaan kännyköillä saatana ja pelaavat, eivät tee oikeita töitä."

Jossain rivistössä lytättiin maahan mielenterveystyö sen kaikkine puolineen.

"Ennen ei ollu tämmösiä ongelmia. Silloin mentiin saunaan ja juotiin viinaa. Näin ne ongelmat selvitettiin".

Linja-auton saavuttua perille jakautui kukin omaan porukkaansa. Ensimmäinen seurue suuntasi messuporttien läpi suoraan kohti olut telttaa. Aamu oli jo pitkällä, joten he joutuivat jonottamaan jonkin aikaa. Tovin kuluttua porukka pääsi tiskille. Pillun saajaksi itsensä tituleerannut mies päätti tarjota kaikille oluet.

Kaunis nuori nainen seisoi tiskin takana.

"Hei!" kassaneiti tervehti pirteästi asiakkaitaan. "Mitä saisi olla?"

"Teillä pitäis olla enemmän kassoja" mies tuhahtaa. "Täällä on jonoa"

"Pahoittelen viivytystä" myyjä vastaa. "Pankkikortit toimii täällä hiukan hitaasti."

Mies tuijotti vaiti kassaneitiä. "Laita flikka.. yy, kaa, koo.. Neljä olutta!" hän tuhahti.

Nainen nappaa ensimmäisen muovituopin ja alkaa täyttämään sitä oluella.

"Tuleeko vielä jotakin muuta?" kassaneiti kysyy tottuneesti.

"Pyysinkö mä sulta jotakin muuta?"

Myyjä heilauttaa päätään hämillään ja naputtaa hinnan kassapäätteeseen. Sitten hän ojentaa koneen tiskin reunaan. Mies laittaa pankkikorttinsa lukijaan. Laite alkaa etsiä yhteyttä. Kului kymmenisen sekuntia. Mitään ei tapahtunut.

"Nä on varmaan nyt sit ilmasia kun hintaa ei tuu?" mies naurahtaa ystävilleen, jotka liittyvät  hirman arastellen mukaan nauruun.

"Anteeksi. Yhteydessä on nyt jokin ongelma" myyjä sanoi hermostuneesti laitetta vilkuillen. "Onko teillä mahdollisesti käteistä?"

"No on teillä perkeleen paska palvelu täällä!" Mies ärähtää.

Yksi seurueen jäsenistä kaivaa lompakosta kahdenkympin ja viideneuron setelit ja ojentaa ne naiselle. "Kiitos, löytyy" hän sanoo katsoen naista silmiin.

Hermostunut kassaneiti vastaa kiitokseen ja ojentaa pankkikortin takaisin miehelle, joka enää vain tyytyi katsomaan naista kylmästi. Mies kääntyy kannoillaan ja poistuu mitään sanomatta kohti ensimmäistä vapaata pöytää.

Seurue istui vaiti muovipenkeillä nauhalla eristetyllä anniskelualueella. He nostavat yhtäaikaa tuopit huulilleen ja vetävät ensimmäiset pitkät hörpyt.

"On se kumma kun ei nää osaa enää edes oluttelttojakaan sujuviksi tehdä."


Epilogi:

Maailmalla alkoi mennä hyvin. Pillumiehen tekstaripalstan viestejä alettii vihdoin ottamaan tosissaan ja ihmiskunnan yksimuotoisuus tajuttiin. Kaikki ymmärsivät, että ihmiset olivat joko tosi miehiä tai naisellisia naisia, muuten oli huono. Yksimielisellä päätöksellä valittiin maan miehisin mies ja naisellisin nainen tekemään sukupuoliset piirre erottelut. Kaikki pedagokiset suunnitelmat muotoiltiin niin, että miehet tekevät miesten työt ja naiset naisten. Näin kaikki tekisivät oikeita töitä. Tämän järjestelmän myötä mielenterveysongelmat vähenivät dramaattisesti, koska kaikki löysivät heti automaattisesti oman paikkansa elämässä. Yksikään bussi ei enää nytkynyt eikä virheitä tehty. Kansanterapeuteiksi nostettiin kylän kovimmat miehet, jotka saivat  pillua aina halutessaan. Heidän työnkuvaansa kuului saunottaa ja juottaa ihmisille viinaa niin paljon, että ongelmat katosivat. Kassaneidit vihdoin ymmärsivät, että heidän täytyi järjestää lisää kassoja ja toimivampia laitteita. Enää ei syntynyt kauppajonoja ja kaikilla oli enemmän aikaa käytettävissään. Oikean työn määrä lisäntyi merkittävän paljon ja pillumiehestä tuli kaikkien ihailema sieluntuntija ja tunteiden tulkitsija, koska hän tiesi mikä on oikein ja mikä väärin.

Löydät meidät:


www.luontosalo.fi

Instagram: luontosalo.fi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liikunta ja sali - muutoksia elämään

Oikeutta päihteille - on rasismia sulkea viina pois

Onnistuminen