Oodi kusipäille - valmentajaukon tarina

 "En mä häntä päästä scoottaamaan. Ei se ole hänen juttunsa. Meillä on sellaset säännöt kotona, että puhelintakaan ei pelata maanantaista torstaihin." Valmentajaukko sanoi ja katsoi kirjaviin sukkakenkiinsä.

"Ymmärrän. Mäkin rajoitan paljon muksujen pelaamista" parturiäijä vastaa

"Niin, mut siis toi olis muuten jatkuvasti puhelimessa kiinni" valmentajaukko tiuskaisee ja osoittaa parturintuolissa istuvaa lastaan.

Sitten hän jatkaa

"Kato mäkään en voi pelata puhelimella, kun mulle tulis heti peliriippuvuus. Siks meillä on nää lajit mitä me harrastetaan. Niihin keskitytään."

Parturiäijä ottaa napakan otteen lapsen päästä ja alkaa saksimaan hänen vaaleita hiuksiaan.

"Se on hyvä, että näille on harrastuksia" parturiäijä vastaa päättäväisesti. "Että on aitoa ulkoliikuntaa eikä mitään vetkuttelua"

"No pakkohan niitä on olla! Muuten lapset vaan pelais tietsikalla ja puhelimella eikä tekis mitään oikeeta. Meillä on aina keskiviikkosin pelit, ja jos vähänkin vikistään, ni kielletään viikonloppuna tietsikat ja puhelimet. Mä ihmettelen tätä nykyajan menoa, kun lapset saa kaikki tehdä ihan mitä sattuu. Ne vaan pelaa puhelimilla ja näin. Mihin tääkin maailma on menossa? valmentajaukko julistaa mahtipontisesti

"Nimenomaa näin." Partuiäijä toteaa ja hellittää otettaan.

Poika katsoo alas ja pysyy vaiti.

Valmentaja ukko heilauttaa pohkeillaan muutaman sporttisen etunojan ikään kuin todistaakseen sukkakenkiensä hyvyyttä.

Sitten hän sanoo

"Näiksä muuten miten kisoissa se yks ämmäkin heitti sitä kiekkoa? Eihän ne osaa enää tehdä jumalauta mitään"

Epilogi

Maailma oli menossa kohti kurjaa tuhoaan. Typerät nuoret ihmiset eivät ymmärtäneet kuinka paljon pahuutta he aiheuttivat pelaamalla puhelinta. Pian jalkapallo ja kaikki muutkin urheilulajit romahtivat, sillä melkein kaikista oli tullut hypnoottisen puhelinpeliriippuvaisia, eikä kukaan osannut laittaa asialle stoppia. Paitsi yksi mies! Hän oli valmentajaukko. Valmentajaukko oli ainoa, joka huutamalla ja uhkailemalla sai tilanteen kontrolliin. Yhdessä parturiäijän kanssa he taistelivat pahaa puhelinmaailmaa vastaan korostaen tervettä järkeä ja urheilun ylivertaisuutta. Näin he saivat typerän ihmiskunnan vihdoin tajuamaan, että onni ja seesteisyys löytyy vain keskiviikon oikeista urheiluottelusta. Kaikki ymmärsivät pienten uhkailujen jälkeen, että oli parasta olla tekemättä mitään ylimääräistä ja turhaa ennen keskiviikkoa. Pian koko ihmiskunta puhalsi yhteen hiileen pelkästään oikeiden ja aitojen asioiden puolesta, ja pian maailmanrauha saavutettiin. Puhelimet ja tietokoneet hajoitettiin tuusanpaskaksi, ja näin kaikki saivat kulkea onnellisina kirjavissa sukkakengissään, jotka olivat kaikkien mielestä ihan ok kengät. Maailmanrauha saavutettiin, eikä kukaan enää ajatellut väärin, vaan kaikki ymmärsivät mitä on ajatella oikein. Valmentajaukosta ja parturiäijästä pystytettiin suuret patsaat muistuttamaan, että vain uhkailemalla ja kiristyksellä voimme saada haluamamme oikean lopputuloksen, kunhan pysymme uskollisina aidoille asioille. Yksikään nainen ei enää koskaan heittänyt mitään, ja valmentajaukko oli vihdoin tyydytetty ja onnellinen.

-Joonas

Löydymme:

Www.luontosalo.fi

Instagram luontosalo.fi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liikunta ja sali - muutoksia elämään

Elämä, politiikka, uskonto, ideologia

Oikeutta päihteille - on rasismia sulkea viina pois