Tunnistatko historiallisen hahmon? osa 3

 Tunnista historiallinen hahmo - osa 3

Etsimämme henkilö oli puuseppä, joka asui viidakossa, kävi tappamassa pari miljoonaa kaveriaan, ja loikki takaisin viidakkoon.

Puuseppäämme kuvailtiin koulussa hiljaiseksi, kiltiksi ja herkäksi lapseksi. Tarinan mukaan teininä häntä kiusoiteltiin seksuaalisesti rankasti, ja sessiot päättyivätkin räkäiseen nauruun ja hänen häpäisemiseensä. Koulussa hän ei ollut mitenkään erityisen etevä.

Sukulaisten tuella puuseppä pääsi opiskelemaan Eurooppaan. Hän ei kuitenkaan läpäissyt yhtään kurssia koko kolmen vuoden aikana. Kumma kyllä, palattuaan takaisin kotiin, hänestä tehtiin opettaja, joka opetti ranskaa, historiaa ja maantietoa. Puuseppä oli pidetty, rauhallinen ja hymyilevä opettaja.

Kotona oli sota. Puuseppä oli ulkomailla ollessaan innostunut yhteiskunta-aatteista, ja harrasti sitä piilossa uutterasti. Maailman palon levittyä hänen kotikunnailleen, puuseppä pakeni viidakkoon, keräsi jengiä kasaan, ja funtsi sitten, että mitä sitä nyt tekisi. He funtsivat asiaa seitsemän vuotta.

Eräänä päivänä maailman asiat menivät niin paljon vituiksi, että puusepän jengi vain marssi maansa pääkaupunkiin yleisön hurratessa kaduilla. Muutamassa päivässä hurraava yleisö ja pari miljoonaa muuta marssitettiin kirjaimellisesti kaduilta pelloille. Herra itse ei osallistunut tähän lystiin, vaan pysyi visusti piilossa. Hän oli kuitenkin se, joka komensi kaikkia: kaikki pelloille, ei tavaroita, ei rahaa, ei ruokaa, ei vaatteita. Vain pelloille. Hän antaisi sen mitä tarvitaan.

Etsimämme puusepän ajatusmaailma oli selkeä: kaikki pelloille riisiä viljelemään. Ensin riisiä oman kansan tarpeisiin, ylimääräinen ruoka myydään, saaduilla rahoilla rakennetaan tehtaita, ja tehtaissa tehdään tarvittavia tuotteita kansalle. Kaikille samat tasa-arvoisen mustat vaatteet. Miesten, naisten sekä lasten tuli ruokailla eri pöydissä. Mitään uskontoa ei sallittu, tämä siksi, että kaikki olivat saman arvoisia.

Älymystöä pyydettiin koolle rakentamaan uutta yhteiskuntaa, jonka jälkeen ilmoittautuneet älyköt tapettiin. Ei luodeilla vaan metalliputkilla. Luodit olivat liian arvokkaita. Niitä piti säästää. Jos sinulla oli silmälasit, kuuluit älymystöön, ja sinä sekä sinun perheesi hakattiin putkella. Jos käsissäsi ei ollut työn aiheuttamia känsiä, kuuluit älymystöön, pam, putki sinun, vaimosi ja lapsesi päähän.

Vihdoin päästiin viljelemään riisiä. Ongelmana oli, ettei kukaan osannut rakentaa patoja tai viljellä maata. Jos kerroit osaavasi jotain, pam, sait putken päähäsi, koska olit niin fiksu. Riisi sadot olivat alkuun ihan hyviä, mutta järjestelmä kaatui nopeasti omaan mahdottomuuteensa. Pian edes omaa kansaa ei pystytty ruokkimaan järjestelmän tehottomuuden vuoksi. Miehet, naiset ja lapset söivät vähät riisinsä kaikki samanlaisissa vaatteissa, kukin omissa teltoissaan. Se oli nyt tasa-arvoa.

Puuseppä palasi tyhjään pääkaupunkiin ja keksi, että 2% kansasta on syyllisiä koko kansan kurjaan tilaan, mutta ei keksinyt keitä nuo 2% olisi. Sabotöörit piti löytää, ja pian metalliputken kolina kaikui taas kalloissa. Jengiä tapettiin, koska 2% ”jotakin” piti vain löytää. Syyllisiä ei löytynyt, tai ainakaan kansan olot eivät parantuneet.

Puuseppä keksi, että osa jengistä on päällisin puolin heidän puolella, mutta sisimmässään vihollisia, ja niinpä 400 000 ihmistä tapettiin. Jos puusepällä meni vatsa sekaisin riisistä, hän epäili myrkytystä, jonka jäljiltä koko henkilökunta vedettiin jojoon.

Pian homma läsähti käsiin ja vihollinen vain marssi autioon pääkaupunkiin, joka oli nyt kolmisen vuotta pöylyttyneenä pysynyt lähes täysin ennallaan. Puuseppä itse luikki mielisairaan vaimonsa kanssa takaisin viidakkoon. Siellä hän piti opintopiirejä, tappoi vanhan ystävänsä, ajatutti kuorma-auton hänen ruumiinsa yli monta kertaa, ja antoi televisiohaastattelun, ettei ole väkivaltainen ihminen, myönsi aiemmat tekonsa, ja kielsi katuvansa yhtään mitään.

Tunnistatko etsimämme historiallisen hahmon? Anna yv vastauksesi Mieli FM instagram-tilille, niin kerromme olitko oikeassa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liikunta ja sali - muutoksia elämään

Elämä, politiikka, uskonto, ideologia

Oikeutta päihteille - on rasismia sulkea viina pois